Διεθνή

Έκρηξη σε μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου στη Νιγηρία

Έκρηξη σε μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου στη Νιγηρία
Ο αγωγός προμηθεύει με αέριο εγκαταστάσεις που παράγουν περίπου το ένα έκτο της ενέργειας της Νιγηρίας, καθώς και το σύστημα αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Αφρική
Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε μεγάλο αγωγό φυσικού αερίου της Νιγηρίας την Πέμπτη 11/1/2018, ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία πετρελαίου λίγες ημέρες μετά την επισκευή της ίδιας γραμμής μετά από ζημιές από πυρκαγιά που έκλεισαν τον αγωγό στις αρχές του μήνα.
Η έκρηξη σύμφωνα με το Reuters σημειώθηκε σε αγωγό Escarvos-Lagos κατά μήκος του Egbokodo-Omadino στην περιοχή Warri  στο Δέλτα δήλωσε η Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC).
Η NNPC δεν ανακοίνωσε εάν η διανομή του φυσικού αερίου σταμάτησε, αλλά πρόσθεσε ότι οι προμήθειες από άλλες πηγές θα αυξηθούν για να αντισταθμίσουν τυχόν ελλείψεις καθώς αρχίζουν εργασίες επισκευής.
Ο αγωγός προμηθεύει με αέριο εγκαταστάσεις που παράγουν περίπου το ένα έκτο της ενέργειας της Νιγηρίας, καθώς και το σύστημα αγωγού φυσικού αερίου στη Δυτική Αφρική.
Πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Νιγηρία αναγκάζονται να βασίζονται στις δικές τους γεννήτριες ενώ οι πιο φτωχοί δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.
Το ερειπωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης