Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πέντε γεγονότα που θα "σημαδέψουν" την παγκόσμια αγορά ενέργειας το 2018

Τα πέντε γεγονότα που θα
Πέντε γεγονότα από το 2017 περιέχουν ενδείξεις για το μέλλον της ενέργειας, της τεχνολογίας και της οικονομίας
Οι τάσεις στα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα λιγότερα αυτοκίνητα και οι εξαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ το 2017 θα μπορούσαν να μας πουν πολλά για το μέλλον.
Σύμφωνα με το Bloomberg πέντε γεγονότα από το 2017 περιέχουν ενδείξεις για το μέλλον της ενέργειας, της τεχνολογίας και της οικονομίας. Αυτά είναι :

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία συνεχίζουν να αναπτύσσονται: Η νότια κινεζική πόλη Σενζέν έχει συνολικά 16.359 ηλεκτρικά λεωφορεία, καθιστώντας το στόλο της το μεγαλύτερο από τους έξι μεγαλύτερους στόλους της Βόρειας Αμερικής.



Οι πόλεις παρακολουθούν στενά τους στόλους των οχημάτων τους: Η Lion City (Σιγκαπούρη) ελέγχει πάντα τον αριθμό των αυτοκινήτων στους δρόμους της, επιβαρύνοντάς τα με τέτοιο τρόπο ώστε το Audi A4 να κοστίζει περισσότερα από 160.000 δολάρια.
Αφού κρατά το ποσοστό ανάπτυξης για τα επιβατηγά οχήματα και μοτοσικλέτες σε ελάχιστο ποσοστό 0,25% για δύο χρόνια, η Αρχή Χερσαίων Μεταφορών της πόλης έθεσε τον ρυθμό ανάπτυξης του 2018 στο μηδέν.



Αξίζει να σημειωθεί: Ο συνολικός στόλος οχημάτων της πόλης έφθασε στο αποκορύφωμά του το 2013. Έκτοτε, υπήρχαν μόλις κάτω από ένα εκατομμύριο οχήματα στους δρόμους της Σιγκαπούρης, περισσότερο από ό, τι στα τέλη του 2016.



Η εξόρυξη άνθρακα εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη: Το 2010, 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την εξόρυξη άνθρακα στιςΗΠΑ, εκ των οποίων 29 σε έκρηξη σε Ορυχείο στη Δυτική Βιρτζίνια. Ήταν το πιο θανατηφόρο ατύχημα εξόρυξης άνθρακα σε περισσότερα από 40 χρόνια και, ευτυχώς, οι θάνατοι ανθρακωρύχων από τότε, μειώθηκαν στους οκτώ το 2016.
Πέρυσι, όμως, ο αριθμός αυξήθηκε σε 15, συμπεριλαμβανομένων οκτώ θανάτων στη Δυτική Βιρτζίνια.



Παράλληλα, η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ αυξήθηκε μόνο κατά 9,1% - σε επίπεδο ίσο με εκείνο των αρχών της δεκαετίας του 1980.




Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν χρήματα: οι εταιρείες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις αγωγών και οι εταιρείες υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν την ικανότητα να αυξήσουν τα χρήματα στις κεφαλαιαγορές.
Το μεγαλύτερο μέρος της προηγούμενης δεκαετίας, τα χρήματα αυτά έχουν διαχωριστεί αρκετά ομοιόμορφα μεταξύ μετοχών και ομολόγων υψηλής απόδοσης, με λίγες εξαιρέσεις.
Αλλά το 2016, οι ενεργειακές εταιρείες έκαναν σχεδόν εξ ολοκλήρου χρήματα σε μετοχές και στη συνέχεια, το 2017, στράφηκαν στο χρέος. Πέρυσι, σε ένα ρεκόρ 12 μηνών για νέο κεφάλαιο, αύξησαν το 80% των χρημάτων τους - περισσότερο από 50 δισεκατομμύρια δολάρια - μέσω χρέους.



Η Αμερική εξάγει περισσότερο πετρέλαιο: Μέχρι τα μέσα του 2014, οι ΗΠΑ εξήγαγαν αμελητέα ποσότητα πετρελαίου. Ωστόσο, μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, οι εξαγωγές ξεπέρασαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέχουν πολύ από το να είναι ανεξάρτητες από την ενέργεια (ή κυρίαρχα από την άποψη της ενέργειας), αλλά τώρα είναι σε θέση να εξάγουν τόσο πετρέλαιο ημερησίως όσο οι ποσότητες που παρήγαγε η  Νορβηγία το 2017.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης