Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Ξεκίνησε στο Μπάφαλο η παραγωγή της ηλιακής στέγης

Tesla: Ξεκίνησε στο Μπάφαλο η παραγωγή της  ηλιακής στέγης
Η Tesla άρχισε να δέχεται παραγγελίες για τα ηλιακά κεραμίδια τον Μάιο, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες σπιτιών να καταθέσουν προκαταβολή $ 1.000
Η Tesla ανακοίνωσε την Τρίτη 9/1/18 ότι άρχισε να παράγει τα κορυφαία ηλιακά κεραμίδια στο εργοστάσιο Buffalo της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα και άρχισε να μελετάει τα σπίτια των πελατών που κατέβαλαν 1.000 δολάρια για να αποκτήσουν το προϊόν πέρυσι.
Σύμφωνα με το Reuters η ηλιακή οροφή, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακά πάνελ στον τελευταίο όροφο, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων για ένα τρόπο ζωής χωρίς ορυκτά καύσιμα υπό την πολυτελή μάρκα Tesla.
Η Tesla αποκάλυψε το προϊόν τον Οκτώβριο του 2016 καθώς προσπάθησε να αγοράσει την εταιρεία ηλιακών εγκαταστάσεων SolarCity.
Εκείνη την εποχή, η Tesla είχε δηλώσει ότι το προϊόν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόλις το καλοκαίρι του 2017.
Τον Νοέμβριο, ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι το προϊόν περνούσε μια δοκιμαστική διαδικασία έξι μηνών, λέγοντας ότι "παίρνει λίγο χρόνο για να τρέξει. "
Περισσότεροι από δώδεκα υπάλληλοι της Tesla, μεταξύ των οποίων ο Musk και ο τεχνικός διευθυντής JB Straubel, είχαν εγκαταστήσει τις ηλιακές στέγες στα σπίτια τους πέρυσι στο πλαίσιο ενός αρχικού πιλοτικού προγράμματος.
Η Tesla άρχισε να δέχεται παραγγελίες για τα ηλιακά κεραμίδια τον Μάιο, ζητώντας από τους ιδιοκτήτες σπιτιών να καταθέσουν μια προκαταβολή $ 1.000 μέσω της ιστοσελίδας της.
Η Tesla δεν αποκάλυψε πόσες κρατήσεις είχε λάβει για την ηλιακή οροφή. Το προϊόν θα εγκατασταθεί σε ορισμένες στέγες των πελατών της επόμενους μήνες.
Η εταιρεία δήλωσε ότι οι ηλιακές στέγες της θα κοστίζουν μεταξύ 10% και 15% λιγότερο από μια συνηθισμένη νέα στέγη συν τα παραδοσιακά ηλιακά πάνελ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης