Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Η Shell πωλεί συμμετοχή της σε πετρελαϊκό πεδίο στην ιαπωνική Itochu

Ιράκ: Η Shell πωλεί συμμετοχή της σε πετρελαϊκό πεδίο στην ιαπωνική Itochu
Η Ιρακινή κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση
Το Ιράκ ενέκρινε την πώληση, από την Royal Dutch Shell, του 20% της συμμετοχής της εταιρείας στο πεδίο πετρελαίου West Ham, στην ιαπωνική ατιρεία Itochu Corp, ανακοίνωσε σήμερα 10/1/18 ανώτατη ιρακινή αξιωματούχος.
Η συμφωνία έρχεται καθώς η αγγλο-ολλανδική εταιρεία συμφώνησε να αποχωρήσει από το Majnoon, ένα από τα μεγαλύτερα πεδία του Ιράκ, και να παραδώσει τη λειτουργία της στην κρατική εταιρεία Basra Oil Co. μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018 .
"Η Shell πώλησε το μερίδιό της στο West Qurna 1 στην Itochu και το υπουργείο πετρελαίου το ενέκρινε. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της Itochu και συζητήσαμε τις απαιτούμενες οικονομικές επενδύσεις   στον τομέα ", δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή της η Ihsan Abdul Jabbar, επικεφαλής της κρατικής BOC.
Το πετρελαιοφόρο πεδίο West Curna 1, το οποίο εκμεταλλεύεται η Exxon Mobile, παράγει σήμερα περίπου 405.000 βαρέλια την ημέρα.
Ο Abdul Jabbar είπε επίσης ότι η BOC είχε συνάψει συμφωνία με την KBR Inc, αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία, προκειμένου να βοηθήσει στη διαχείριση έργων για την ανάπτυξη της παραγωγικής ικανότητας στον τομέα Majnoon.
Το Ιράκ εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνομιλίες με μια ακόμη ξένη εταιρεία για τη λειτουργία των ενεργειακών εγκαταστάσεων στο Majnoon και η συμφωνία αναμένεται πριν από τον Ιούνιο, δήλωσε ο Abdul Jabbar.
"Στόχος μας είναι να μειώσουμε το κόστος ανάπτυξης των έργων κατά 30% φέτος", δήλωσε ο Abdul Jabbar, προσθέτοντας ότι το κόστος ανάπτυξης για το Majnoon που έθεσε η Shell το 2017 ήταν 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Η Shell δήλωσε ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται να παράγει φυσικό αέριο στο Ιράκ, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και επέκταση της Basra Gas Company, η οποία επεξεργάζεται φυσικό αέριο από τους τομείς Rumaila, West Qurna 1 και Zubair.
Η εταιρεία κατέχει ποσοστό 44% στην κοινή επιχείρηση.
Η Shell δίνει τώρα συμβουλές στις ομάδες διαχείρισης του Majnoon σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών και τον τρόπο διατήρησης των κανονικών εργασιών στον τομέα, δήλωσε ο Abdul Jabbar και συμπλήρωσε ότι το αέριο που εξήχθη από το Majnoon ήταν περίπου 130 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mcf / d) και μόνο 70 mcf / d υποβλήθηκαν σε επεξεργασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης