Διεθνή

ΗΠΑ: Μέτρα προστασίας για τις εισαγωγές κινέζικου αλουμινίου μέσω Βιετνάμ ζητούν οι παραγωγοί

ΗΠΑ: Μέτρα προστασίας για τις εισαγωγές κινέζικου αλουμινίου μέσω Βιετνάμ ζητούν οι παραγωγοί
Περιορισμούς στις εισαγωγές αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφαλείας εξετάζει η κυβέρνηση Trump
Οι αμερικανοί κατασκευαστές προϊόντων αλουμινίου ζήτησαν νέα εμπορική προστασία έναντι των κινεζικών εισαγωγών, κατηγορώντας την China Zhongwang Holdings Ltd και τις θυγατρικές της ότι  αποφύγουν τους δασμούς αντιντάμπινγκ των ΗΠΑ με τη μεταφορά προϊόντων αλουμινίου μέσω του Βιετνάμ.
Σε έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Παραγωγών Αλουμινίου επισημαίνει ότι οι εξορύξεις αλουμινίου από τη Zhongwang μεταφέρθηκαν στη εταιρεία Global Vietnam Aluminum Co Ltd για εργασίες μετατροπής προτού εξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αναφορά για την καταστρατήγηση ακολουθεί μια σειρά ενεργειών από τις ΗΠΑ για την ενίσχυση των φραγμών στο κινεζικό αλουμίνιο ενώ η κυβέρνηση Trump, εξετάζει πολύ ευρύτερους περιορισμούς στις εισαγωγές αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Το Τμήμα Εμπορίου θα παραδώσει την εισήγησή του σχετικά με τις εισαγωγές αλουμινίου στις 22 Ιανουαρίου.
Οι συστάσεις από παρόμοια έρευνα για τις εισαγωγές χάλυβα θα παραδοθεί στις 16 Ιανουαρίου, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι εκθέσεις θα δημοσιοποιηθούν.
Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της Κίνας στα δύοα αυτά βασικά μέταλλα έχει αναδειχθεί ως ένα σημαντικό εμπορικό «αγκάθι» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, προκαλώντας τους να εξετάσουν νέα μέτρα για την προστασία των εγχώριων βιομηχανιών και των θέσεων εργασίας που απειλούνται από την πλημμύρα των κινεζικών εισαγωγών.
Στην αναφορά του Βιετνάμ, το Συμβούλιο Αλουμινίου ανέφερε ότι έιχε αποδείξεις ότι η Zhongwang στο Βιετνάμ άλλαζε το σχήμα και τη μορφή των κινεζικών προϊόντων και διεκδικούσε την προέλευσή τους ως Βιετναμέζικα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης