Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγουν τις παγίδες του προστατευτισμού

Macron: Κίνα και Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγουν τις παγίδες του προστατευτισμού
Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε το Πεκίνο να γίνει περισσότερο ανοιχτό στις επενδύσεις από χώρες του εξωτερικού
Την πρόθεσή του να αυξήσει τις κινεζικές επενδύσεις στη Γαλλία εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, ζητώντας ως αντάλλαγμα τη μεγαλύτερη πρόσβαση των γαλλικών εταιρειών στις κινεζικές αγορές.
Ειδικότερα, κατά τη δεύτερη ημέρα τις τριήμερης επίσκεψής του στην Κίνα, ο Macron προειδοποίησε ότι υφιστάμενες εμπορικές ισορροπίες μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προστατευτισμό, καθώς το εμπορικό έλλειμμα της χώρας του με την Κίνα ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.
«Έχουμε πρόσβαση σε αγορές που δεν είναι ισορροπημένες και ικανοποιητικές», ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Πεκίνο, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «εάν δεν ασχοληθούμε με αυτό το ζήτημα υπεύθυνα, η πρώτη φυσική αντίδραση θα είναι να κλειστούν και οι δύο πλευρές».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ο Macron τόνισε ότι και οι δύο χώρες αναμένεται να βγουν χαμένες εάν οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί των ξένων επενδύσεων στην Κίνα ωθήσουν την Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση να διακόψουν τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη.
«Αντ' αυτού, ας ανοιχτούμε περισσότερο και οι δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά στον κινέζο πρόεδρο ο Emmanuel Macron.
Σύμφωνα με γάλλους αξιωματούχους, στόχος της επίσκεψης Macron αποτελεί η επίτευξη συμφωνιών με την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, του ααεροδιαστημικού τομέα και των γεωργικών προϊόντων διατροφής, με τους ίδιους να εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο γάλλος πρόδρεος θα επιτύχει «περισσότερα από συμβολικά πράγματα».

Πηγή: www.bakingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης