Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκευή νέου πυρηνικoύ εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Κίνα από την Rosatom

Κατασκευή νέου πυρηνικoύ εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Κίνα από την Rosatom
Η εκκίνηση ισχύος της μονάδας ισχύος σημαίνει ότι οι πρώτες κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας παρέχονται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
Η Rosatom έκανε την πρώτη εκκίνηση της τρίτης μονάδας ισχύος του πυρηνικού σταθμού Tianwan (NPP) υπό κατασκευή στην Κίνα στις 30 Δεκεμβρίου.
Η εκκίνηση της μονάδας ισχύος 3 του υπό κατασκευή πυρηνικού σταθμού Tianwan στην Κίνα σύμφωνα με το ρωσικό σχέδιο με αντιδραστήρες VVER-1000 έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2017", δήλωσε η Rosatom.
Η εκκίνηση ισχύος της μονάδας ισχύος σημαίνει ότι οι πρώτες κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας παρέχονται στο εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
«Η κατασκευή της τρίτης και της τέταρτης μονάδας ισχύος του πυρηνικού σταθμού Tianwan υλοποιείται εντός του χρονοδιαγράμματος που καταγράφει το ρεκόρ και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό παράδειγμα διεθνούς ενεργειακής συνεργασίας. Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των κινέζων εταίρων για την ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας στο μέγιστο βαθμό και θα χαρούμε να παράσχουμε υποστήριξη για την υλοποίηση νέων κοινών έργων», ανέφερε η Rosatom.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης