Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω νομική προστασία των δικαιωμάτων της στην Ουκρανία προωθεί η Gazprom

tags :
Περαιτέρω νομική προστασία των δικαιωμάτων της στην Ουκρανία προωθεί η Gazprom
Το Κίεβο έχει επιβάλει πρόστιμο 3,4 δις δολαρίων στο ρωσικό όμιλο
Τρόπους προστασίας των συμφερόντων και διασφάλισης των δικαιωμάτων της στην Ουκρανία εξετάζει ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Gazprom.  
Το πρόστιμο των 3,4 δις. δολαρίων που έχει επιβάλλει στη Gazprom από τον Ιανουάριο του 2016 η Ουκρανική Επιτροπή κατά των Μονοπωλίων (UAMC), υποχρεώνει ουσιαστικά τον ρωσικό κολοσσό να προβεί σε εκείνες τις νομικές ενέργειες που θα τον προστατέψουν από αποφάσεις που έχουν στόχο να τον πλήξουν οικονομικά και επιχειρηματικά.
Σημειώνεται πως η  UAMC επέβαλε το σχετικό πρόστιμο μετά από έρευνα που διεξήγαγε σχετικά με τη μονοπωλιακή θέση της Gazprom το διάστημα 2009 – 2015  στη τοπική αγορά διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου και τη παραβίαση της σύμβασης με την ουκρανική Naftogaz.
Η Gazprom αμφισβήτησε την απόφαση της Επιτροπή κατά των Μονοπωλίων, αλλά το δικαστήριο στο οποίο κατέφυγε απέρριψε τη σχετική προσφυγή.
Έτσι, το Οικονομικό Δικαστήριο του Κιέβου έλαβε πρόσφατα απόφαση για την αναγκαστική είσπραξη των 3,4 δις δολαρίων, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τη Gazprom να καταφύγει στη λήψη περεταίρω μέτρων νομικής προστασίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης