Διεθνή

Υπέρ της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα ο Ντόναλντ Τραμπ

tags :
Υπέρ της κατασκευής του αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα  ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο νέος αμερικανός πρόεδρος συμμετέχει επενδυτικά στο project
Την κατασκευή του αμφιλεγόμενου project που αφορά στην κατασκευή αγωγού πετρελαίου στη πολιτεία της Βόρειας Ντακότα θα επανεξετάσει ο νέος αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.  
Όπως ανέφερε ο Jason Miller, εκπρόσωπος της ομάδας μετάβασης, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα λάβει την οριστική απόφαση για την εξέλιξη του έργου όταν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του U.S. Army Corps of Engineers για αναστολή του έργου και εξέταση πιθανών εναλλακτικών διαδρομών του αγωγού.    
Επισημαίνεται πως την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η Energy Transfer Partners, στην οποία ο Ντ. Τραμπ συμμετέχει μετοχικά. Πάντως, από τους εκπροσώπους του επισημαίνεται ότι η όποια απόφαση του νέου Προέδρου δεν θα είναι απόρροια των προσωπικών του  επενδύσεων, αλλά θα ληφθεί με γνώμονα το όφελος του αμερικανικού λαού.
Η κατασκευή του έργου είχε διακοπεί από τον Αύγουστο, μετά από σχετικό αίτημα τοπικών παραγόντων με την αιτιολογία πως ο αγωγός διέρχεται περιοχών με ιστορική και θρησκευτική σημασία για τους κατοίκους.
Το έργο του αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα είναι προϋπολογισμού 3,7 δις δολαρίων, θα έχει μήκος 1.886 χιλιόμετρα και θα  μεταφέρει 470.000 βαρέλια αργού πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα στις πολιτείες της Νότιας Ντακότα, της Αϊόβα και μέχρι το Ιλλινόις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης