Διεθνή

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε περαιτέρω μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε περαιτέρω μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας
Οι νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον αφορούν δύο βορειοκορεάτες αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων
Νέες μονομερείς κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα (27/12) οι ΗΠΑ, στοχεύοντας αυτή τη φορά δύο αξιωματούχους της Πιονγιάνγκ, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Steven Mnuchin, οι νέες κυρώσεις σε βάρος των επικεφαλής του προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας μέγιστης πίεσης για την απομόνωση της χώρας και την επίτευξη μίας πλήρως αποπυρηνικοποιημένης κορεατικής χερσονήσου.
Η νέα κίνηση των ΗΠΑ αποτελεί το τελευταίο βήμα της εκστρατείας που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες, και η οποία αποσκοπεί στο να αναγκάσει την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα, καθώς και την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν την Ουάσινγκτον.
Μάλιστα, η σχετική εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των νέων κυρώσεων που ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέσω των οποίων περιορίζεται περαιτέρων η πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στα διυλισμένα προϊόντα πετρελαίου, καθώς και τα κέρδη της από τους πολίτες της χώρας που εργάζονται στο εξωτερικό.
Μέσω ανακοίνωσής της, η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις ως «πολεμική πράξη» η οποία ισοδυναμεί με πλήρη οικονομικό αποκλεισμό της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης