Διεθνή

Τον ρόλο της διαμεσολαβήτριας θα αναλάβει η Ρωσία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα

Τον ρόλο της διαμεσολαβήτριας θα αναλάβει η Ρωσία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα
Οι εντάσεις στη χερσόνησο της Κορέας κλιμακώθηκαν δραστικά φέτος καθώς η Βόρεια Κορέα εξακολούθησε να σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμά της για τα πυρηνικά όπλα
Έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις ΗΠΑ, εφόσον το επιθυμούν οι δύο πλευρές, δηλώνει η Ρωσία με σκοπό τη μείωση των εντάσεων.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κρεμλίνου θα εξεταστεί αν η έκκληση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλντι για αποχή από τις προεδρικές εκλογές συνάδει με τον νόμο.
«Η Ρωσία είναι προφανώς έτοιμη να ανοίξει τον δρόμο για την αποκλιμάκωση», είπε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.
Οι εντάσεις στη χερσόνησο της Κορέας κλιμακώθηκαν δραστικά φέτος καθώς η Βόρεια Κορέα εξακολούθησε να σημειώνει πρόοδο στο πρόγραμμά της για τα πυρηνικά όπλα, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή των πιο σκληρών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ποτέ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ακόμη πως η έκκληση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι για αποχή από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά ώστε να καταδειχθεί εάν συνάδει με τον νόμο.
Είπε ακόμη πως η νομιμότητα των εκλογών δεν θα επηρεαστεί από την απουσία ενός επίδοξου υποψηφίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης