Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ από EBRD για έργα ανανεώσιμων πηγών στην Τουρκία

Χρηματοδότηση 400 εκατ. ευρώ από EBRD για έργα ανανεώσιμων πηγών στην Τουρκία
Η Τράπεζα έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 3 δις. ευρώ για ενεργειακά έργα στη χώρα
Πακέτο χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για μικρής κλίμακας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Τουρκία θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Τη σχετική επίσημη ανακοίνωση θα κάνει η EBRD την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή των Βραβείων Αριστείας για τη Βιώσιμη Ενέργεια που θα πραγματοποιηθεί στη Κωνσταντινούπολη.
Τα κεφάλαια αυτά θα διατεθούν στο πλαίσιο του προγράμματος TurSEFF που έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση ιδιωτικών εταιριών της Τουρκίας που επιθυμούν να ενισχύσουν την αποδοτικότητα των πόρων τους μέσω της ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Υπογραμμίζεται πως το πρόγραμμα  TurSEFF ξεκίνησε το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί απ’ αυτό περισσότερα από 860 έργα.
Η EBRD έχει επενδύσει πάνω από 3 δις ευρώ σε περισσότερα από 75 έργα αειφόρου ενέργειας, μεταξύ των οποίων δύο από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Τουρκίας και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της γειτονικής χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης