Διεθνή

Συμφωνία συνεργασίας ρωσικού ΥΠΕΞ και Transneft

Συμφωνία συνεργασίας ρωσικού ΥΠΕΞ και Transneft
Αφορά στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρίας πετρελαίου στο εξωτερικό
Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον φορέα εκμετάλλευσης του αγωγού πετρελαίου Transneft προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Τη συμφωνία, με βάση την οποία το ρωσικό ΥΠΕΞ στο πλαίσιο της  οικονομικής διπλωματίας θα ενισχύσει την προσπάθεια της Transneft σε ότι αφορά στις δραστηριότητες της στο εξωτερικό,υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Transneft Νικολάι Tοκάρεφ.
Ο κ. Λαβρόφ ανέφερε πως είναι πεποίθηση του Ρώσου Πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν η ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας των μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας στις διεθνείς αγορές.
«Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και των ισχυρών επιχειρήσεων της Ρωσίας, ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αποτελεί βασικό μέρος των προσπαθειών μας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.
Αξίζει να αναφερθεί πως το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη συνάψει σχετικές συμφωνίες με πολλές εταιρείες του τομέα ενέργειας, όπως με τις Rosneft, Rosatom και Lukoil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης