Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkindo: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ αποσκοπεί στην ισορροπία προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου

Barkindo: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ αποσκοπεί στην ισορροπία προσφοράς και ζήτησης πετρελαίου
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Mohammed Barkindo, τόνισε ότι η ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί σταδιακά
Στο γεγονός ότι τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση επαρκούς προσφοράς έναντι της παγκόσμιας ζήτησης, αναφέρθηκε σήμερα (5/12) ο επικεφαλής του Οργανισμού Mohammed Barkindo κατά τη διάρκεια ενεργειακής διάσκεψης.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ τόνισε, ότι η Ασία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, η οποία εκτιμάει ότι θα συνεχίζεται "με σταθερό ρυθμό".
"Μόνο στην Ινδία, η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά περισσότερα από 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως έως το 2040, σε σχέση με τα 4,1 εκατομμύρια βαρέλια στα οποία βρίσκεται σήμερα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Barkindo.
Παράλληλα, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις του Οργανισμού για την παγκόσμια ζήτηση έως το 2040 αφορούν την αύξηση κατά 17 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, στα 110 εκατομμύρια βαρέλια συνολικά.
Σε ότι αφορά την πρόσφατη συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής, ο επικεφαλής του ΟΠΕΚ σημείωσε ότι τα μέλη του θα επανεξετάσουν τη συμφωνία μετά από 6 μήνες, προκειμένου να σχολιάσουν την αποτελεσματικότητά της, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μακροπρόθεσμα θα βρεθεί διαθέσιμο έδαφος για όλες τις χώρες προκειμένου να αυξήσουν σταδιακά την παραγωγή τους.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης