Διεθνή

Mogherini (E.E): Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

Mogherini (E.E): Η Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και του Ισραήλ και της Παλαιστίνης
Συνομιλίες Netanyahu στις Βρυξέλλες
«Η μόνη ρεαλιστική επίλυση στη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης βασίζεται στην ύπαρξη δύο κρατών, Ισραήλ και Παλαιστίνης και στην Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο», δήλωσε σήμερα 11/12 από τις Βρυξέλλες η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Federica Mogherini, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Μετά από 22 χρόνια, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, για περίπου δύο ώρες.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ζήτησε από τους ευρωπαίους  να αναγνωρίσουν, όπως έκαναν οι ΗΠΑ, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, όμως αντιμετώπισε άρνηση από τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών οι οποίοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή συνιστά πλήγμα κατά της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Κατά την πρώτη επίσκεψή του στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Netanyahu, δήλωσε πως η κίνηση του προέδρου Trump κατέστησε δυνατή την ειρήνη στη Μέση Ανατολή «επειδή αναγνώρισε πως η πραγματικότητα είναι η ουσία της ειρήνης, το θεμέλιο της ειρήνης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης