Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ εξετάζουν τον τερματισμό των περικοπών πριν από το 2019

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κουβέιτ εξετάζουν τον τερματισμό των περικοπών πριν από το 2019
Πολλά είναι τα σενάρια για την αναθεώρηση της συμφωνίας για τις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου
Για την εκπόνηση μιας νέας στρατηγικής τον Ιούνιο έκανε λόγο ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei, σχετικά με τον ΟΠΕΚ και τον τερματισμό στις παγκόσμιες περικοπές παραγωγής πετρελαίου.
Παράλληλα, ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ τόνισε ότι οι περικοπές ενδέχεται να τερματιστούν πριν από το 2019 σε περίπτωση που η αγορά ισορροπήσει εκ νέου τον Ιούνιο.
Η παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής σημειώνει πρόοδο στην επανεξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης πετρελαίου, αν και υπάρχουν κάποιες υπερβολικές απογραφές και χρειάζεται περισσότερη δουλειά για την εξάλειψή τους, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail Al Mazrouei στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο Bloomberg Invest που πραγματοποιείται στο Άμπου Ντάμπι.
"Θα συναντηθούμε τον Ιούνιο, ελπίζοντας ότι η αγορά θα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση για να έρθουμε και να ανακοινώσουμε μια στρατηγική εξόδου" συμπλήρωσε ο Suhail Al Mazrouei και συνέχισε λέγοντας ότι: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγορά θα ανακάμψει το επόμενο έτος ως αποτέλεσμα των περικοπών και της αυξανόμενης ζήτησης ", ενώ η παγκόσμια οικονομία επεκτείνεται. Οι αυξημένες επενδύσεις στη βιομηχανία είναι σημαντικές».
Ο Κυβερνήτης του πετρελαίου του Κουβέιτ Issam Almarzooq υπογράμμισε ότι: «Απομένει ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά υπάρχει πιθανότητα να βγούμε από τη συμφωνία των περικοπών πριν από το 2019, εάν η αγορά αναθεωρηθεί μέχρι τον Ιούνιο. Υπάρχει πίεση από τη Ρωσία για έξοδο από τη συμφωνία το συντομότερο δυνατόν».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης