Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Νότιας Κορέας: Πρέπει να υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία με τη Β. Κορέα

ΥΠΕΞ Νότιας Κορέας: Πρέπει να υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία με τη Β. Κορέα
H Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διεξάγουν διήμερη ναυτική άσκηση, με αντικειμενικό σκοπό την αντιμετώπιση πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα
Την ανάγκη να υπάρχουν αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, μετά την τελευταία πυραυλική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μακράς ακτίνας δράσης που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ, τον προηγούμενο μήνα, επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Κανγκ Κιουνγκ-χα.
Στη διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ, η Κανγκ υποστήριξε ότι τα αποτελεσματικά κανάλια επικοινωνίας θα βοηθήσουν στη μεταβίβαση μιας ενοποιημένης φωνής από την διεθνή κοινότητα στην Βόρεια Κορέα. Η ίδια σημείωσε ότι οι Κορεάτες που ζουν χωριστά, χρειάζονται άμεσα ειδικές επικοινωνίες στρατιωτικής χρήσης, αλλά και την επανένωση των οικογενειών τους.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν σήμερα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διεξάγουν διήμερη ναυτική άσκηση, με αντικειμενικό σκοπό την αντιμετώπιση πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα.
Η ναυτική άσκηση πραγματοποιείται σε θαλάσσια περιοχής μεταξύ της Κορεατικής Χερσονήσου και της Ιαπωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης