Διεθνή

Η Ρωσία στηρίζει τις συνομιλίες για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ - Έκκληση Abbaς σε ξένους ηγέτες

Η Ρωσία στηρίζει τις συνομιλίες για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ -  Έκκληση Abbaς σε ξένους ηγέτες
Ο Donald Trump ενημέρωσε τον Mahmoud Abbaς ότι σκοπεύει να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ
 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Mahmoud Abbas σήμερα 5/11 για να τον διαβεβαιώσει ότι η Μόσχα στηρίζει το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών αρχών, με επίκεντρο μεταξύ άλλων και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, επισήμανε το Κρεμλίνο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 5/11.
Νωρίτερα , ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε στον Mahmoud Abbaς ότι σκοπεύει να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ κι ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις χωρών της Μέσης Ανατολής ενάντια στο ενδεχόμενο μιας μονομερούς απόφασης εκ μέρους της Ουάσιγκτον.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbaς απηύθυνε έκκληση προς τον πάπα Φραγκίσκο και τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Ιορδανίας προκειμένου να παρέμβουν κατά της πρόθεσης του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου του Αμπάς.
«Ο πρόεδρος Abbaς συνομίλησε, μετά το τηλεφώνημά του με τον πρόεδρο Trump με τους προέδρους της Ρωσίας Putin  και της Γαλλίας Macron, με τον ποντίφικα και τον βασιλιά Abdala της Ιορδανίας. Τους επισήμανε ότι μια τέτοια ενέργεια είναι απορριπτέα και τους προέτρεψε να παρέμβουν για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε ο Nabib Abu Ruda.
Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος επισήμανε ότι ο Abbaς δεν έχει ενημερωθεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης