Διεθνή

Ενεργειακές επενδύσεις της Ρωσίας στο Ιράν - Πότε δρομολογούνται τα έργα

Ενεργειακές επενδύσεις της Ρωσίας στο Ιράν - Πότε δρομολογούνται τα έργα
Η κατασκευή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Sirik στην πόλη Bandar Abbas στη νότια επαρχία Hormozgan του Ιράν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο
Κάλεσμα στις εταιρείες της Ρωσίας απευθύνει το Ιράν για επενδύσεις στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Bushehr, του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bender-Abbas και του σιδηροδρόμου Bafka-Kerman.
«Αυτά τα έργα χρειάζονται χρηματοδότηση και σίγουρα θα χαιρετίσουμε τις επενδύσεις των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Θα ήθελα να τονίσω ότι οι ρωσικές εταιρείες έχουν εξαιρετική ευκαιρία να λάβουν μέρος σε αυτά τα έργα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Majlis (Κοινοβούλιο Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν) Ali Larijani στη Μόσχα.
Νωρίτερα, ο γενικός αναδόχων για την κατασκευή του δεύτερου σταδίου του πυρηνικού σταθμού Bushehr στο Ιράν δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την πραγματική κατασκευή της δεύτερης μονάδας ισχύος τον Ιούνιο του 2019. Η κατασκευή του θερμοηλεκτρικού σταθμού Sirik στην πόλη Bandar Abbas στη νότια επαρχία Hormozgan του Ιράν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.
Και τα δύο έργα υλοποιούνται από κοινού από τη Ρωσία και το Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης