Διεθνή

Εναλλακτικές λύσεις έξω από τα ύδατα της Δανίας εξετάζει το Nord Stream

Εναλλακτικές λύσεις έξω από τα ύδατα της Δανίας εξετάζει το Nord Stream
Την Πέμπτη (30/11) το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εξετάσει την σκοπιμότητα της κατασκευής αγωγών μέσω των χωρικών υδάτων του βασιλείου υπό το πρίσμα των εθνικών ζητημάτων ασφαλείας
Τις εναλλακτικές διαδρομές του Nord Stream εξετάζουν οι υπάλληλοι της εταιρείας σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στο πρακτορείο tass.
Ειδικότερα, μελετούν τις διαδρομές του αγωγού, οι οποίες πρέπει να απέχουν από τα χωρικά ύδατα της Δανίας.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με το πλάνο που έχουμε, το αίτημα που καταθέσαμε και παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης. Αλλά λόγω των συνεχιζόμενων αλλαγών στη νομοθεσία και τις πολιτικές διαφωνίες, το έργο του Nord Stream αποφάσισε να μελετήσει εναλλακτικές διαδρομές, πέρα από τα χωρικά ύδατα της Δανίας, με στόχο την αποφυγή των πιθανών κινδύνων» τόνισε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος.
Την Πέμπτη (30/11) το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να εξετάσει την σκοπιμότητα της κατασκευής αγωγών μέσω των χωρικών υδάτων του βασιλείου υπό το πρίσμα των εθνικών ζητημάτων ασφαλείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης