Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Είμαστε πυρηνική δύναμη, μπορούμε να πλήξουμε τις ΗΠΑ

Β. Κορέα: Είμαστε πυρηνική δύναμη, μπορούμε να πλήξουμε τις ΗΠΑ
Η Βόρεια Κορεά εκτόξευσε νέο βαλλιστικό πύραυλο - Συναγερμός στην Κορεατική χερσόνησο
Πετύχαμε το στόχο μας, είμαστε πυρηνική δύναμη, μπορούμε πλέον να πλήξουμε το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα λίγες ώρες ύστερα από την εκτόξευση ενός ακόμα βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα και ενώ σήμερα 29/11 το βράδυ (στις 23:30 ώρα Ελλάδας) θα συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας.
Όπως μετέδωσε η βορειοκορεατική κρατική τηλεόραση, η Β. Κορέα δοκίμασε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) νέου τύπου, τον Hwasong-15, με δραστικό βεληνεκές το οποίο επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Kim Jong un χαρακτήρισε επιτυχή τη δοκιμή του Hwasong-15.
«Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη», ανέφερε η ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, η οποία ανέφερε ότι ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι ο πύραυλος είναι ICBM, διένυσε περίπου 1.000 χιλιόμετρα πριν καταλήξει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο νέος πύραυλος της Βόρειας Κορέας έφθασε σε υψόμετρο 4.500 χλμ. και διένυσε 960 χιλιόμετρα.
Οι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διεξάγει μια άλλη δοκιμή πυραύλων "μέσα σε λίγες μέρες" και οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης