Διεθνή

Σύμφωνο συνεργασίας Τουρκίας - Ιράν - Κατάρ για την ενίσχυση του εμπορίου

Σύμφωνο συνεργασίας Τουρκίας - Ιράν - Κατάρ για την ενίσχυση του εμπορίου
Προβλέπονται επίσης ετήσιες συναλλαγές ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σύμφωνο συνεργασίας μεταφορών με στόχο την ενίσχυση του εμπορίου υπέγραψαν η Τουρκία, το Ιράν και το Κατάρ, όπως αναφέρει το πρακτορείο anadolu.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci, ο Ιρανός ομόλογός του Mohammad Shariatmadari και ο Καταριανός Mohammed Al Thani παρευρέθηκαν στην Τεχεράνη για να υπογράψουν την συμφωνία στην οποία ορίζεται ότι το Ιράν θα είναι η χώρα διέλευσης του εμπορίου ανάμεσα στα τρία έθνη.
Μάλιστα, η συμφωνία αναμένεται να συμβάλλει στην επιτάχυνση της παράδοσης των βασικών προϊόντων και στη διευκόλυνση του εμπορίου μεταξύ των τριών εθνών.
Υπογραμμίζοντας τις ισχυρές οικονομίες των δύο χωρών, ο Zeybekci είπε ότι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Άγκυρας και Τεχεράνης θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για εκατοντάδες νέες εταιρείες.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, οι χώρες υπέγραψαν επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μια διμερή συμφωνία στον τομέα της μηχανικής που στοχεύει σε ετήσιες συναλλαγές ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης