Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alekperov: Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Alekperov: Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Τάσσεται ευθέως υπέρ της μείωσης της παραγωγής λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί θα πρέπει να παράγουμε ένα προϊόν, εάν δεν έχει ζήτηση στην αγορά;».
Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες μπορεί να αποφασίσουν άλλη μία μείωση της παραγωγής τους, αν η πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ δεν ωθήσει τις τιμές στα επιθυμητά επίπεδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (2/12) σε συνέντευξή του στον τ/σ Rossiya-24 ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil, Vagit Alekperov.
«Εμείς περιμένουμε να δούμε σταθεροποίηση της αγοράς τώρα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «αν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα, ίσως μια νέα μείωση της παραγωγής».
Τάχθηκε δε ευθέως υπέρ της μείωσης της παραγωγής λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί θα πρέπει να παράγουμε ένα προϊόν, εάν δεν έχει ζήτηση στην αγορά;».
Τόνισε δε, ότι όλες οι χώρες ενδιαφέρονται για μια δίκαιη τιμή του πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ, στις 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ΟΠΕΚ με τους εκπροσώπους των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εκτός Οργανισμού, προκειμένου να συμφωνηθεί και η δική τους συμμετοχή στη μείωση της παραγωγής τους κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα, εκ των οποίων τα 300.000 βαρέλια αφορούν την Ρωσία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης