Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιόδοξοι οι Άραβες για συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου παρά τις αντιδράσεις στον ΟΠΕΚ

Αισιόδοξοι οι Άραβες για συμφωνία μείωσης παραγωγής πετρελαίου παρά τις αντιδράσεις στον ΟΠΕΚ
Οι λεπτομέρειες για το πώς θα μειωθεί η παραγωγή πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον Νοέμβριο.
Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές, δήλωσε σήμερα (12/10) ο γ.γ. του ΟΠΕΚ Mohammed Barkindo, μετά την δέσμευση του Vladimir Putin ότι η Ρωσία συμφωνεί και παρά τις διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, με την μείωση της παραγωγής διαφωνούν προς το παρόν Βενεζουέλα και Ιράκ, ενώ οι δύο μεγάλες εταιρείες της Ρωσίας, Rosneft και Lukoil, δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν με την όποια απόφαση της κυβέρνησης.
Σύμφωνα δε με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ο υπουργός Khalid Al-Falih και ο Ρώσος ομόλογός του Alexander Novak δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για την βελτίωση της αγοράς πετρελαίου.
Τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν τον περασμένο μήνα στο Αλγέρι να περιοριστεί η παραγωγή σε 32,5 έως 33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σε σύγκριση με το ρεκόρ παραγωγής των 33,75 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα το Σεπτέμβριο.
Οι λεπτομέρειες για το πώς θα μειωθεί η παραγωγή πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ομάδας στη Βιέννη τον Νοέμβριο.
Νιγηρία, Λιβύη και Ιράν απαλλάσσονται από τις περικοπές, επειδή η παραγωγή τους έχει περιοριστεί από τη βία ή την επιβολή κυρώσεων.
Μια επιτροπή που έχει συσταθεί, θα εργαστούν για το πώς τα άλλα μέλη θα μοιραστούν το βάρος της μείωσης της παραγωγής, δήλωσε ο Barkindo.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης