Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέουν οι εισαγωγές του αργού πετρελαίου στη Βενεζουέλα - Υποβαθμίζεται η PDVSA

Καταρρέουν οι εισαγωγές του αργού πετρελαίου στη Βενεζουέλα - Υποβαθμίζεται η PDVSA
"Η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός παραγωγός", δήλωσε στο CNBC αυτή την εβδομάδα ο Yergin, αντιπρόεδρος της IHS Markit
Η Βενεζουέλα, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στη Λατινική Αμερική, αντιμετωπίζει προβλήματα στην εισαγωγική  της διαδικασία,προκαλώντας μεγάλο σοκ στην παγκόσμια αγορά.
Ειδικότερα, η παραγωγή του αργού πετρελαίου μειώνεται σταθερά, έπειτα από μια την οικονομική κρίση η οποία επιδεινώνεται από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει και το CNBC, οι αναλυτές ανησυχούν για τις προσπάθειες της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας έχουν κατά μέσο όρο περίπου 100.000 βαρέλια ημερησίως, αλλά έχουν μειωθεί σε περίπου 40.000 βαρέλια την ημέρα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.
"Η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός παραγωγός", δήλωσε στο CNBC αυτή την εβδομάδα ο Yergin, αντιπρόεδρος της IHS Markit.
"Φαίνεται να βρίσκεται στα πρόθυρα της αναταραχής. Αν πραγματικά μετακινηθεί σε αναταραχή και χάσατε πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα, αυτό θα ήταν ένα σοκ στην αγορά." συμπλήρωσε
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανό να στραφούν στον Καναδά για να αντισταθμίσουν τυχόν ελλείψεις στις αποστολές της Βενεζουέλας, σύμφωνα με τον Yergin.
Επιπλέον, η Standard & Poor’s,που έχει υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Βεμεζουέλας, επικαλαίται και την απόφαση του Προέδρου Nicolas Maduro να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, συμπεριλαμβανομένου της PDVSA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης