Διεθνή

Moon (Ν. Κορέα): Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας είναι πολύ ανεπτυγμένο για να καταστραφεί γρήγορα

Moon (Ν. Κορέα): Το πυρηνικό οπλοστάσιο της Β. Κορέας είναι πολύ ανεπτυγμένο για να καταστραφεί γρήγορα
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας τόνισε ότι αν η Πιονγιάνγκ συμφωνήσει να πραγματοποιηθούν συνομιλίες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων
Την πεποίθηση ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας δε θα ήταν εύκολο να καταστραφεί, εξέφρασε σήμερα (14/11) ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα όπλων της Πιονγιάγνκ είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιο δημοσιογράφων στις Φιλιππίνες, ο Moon τόνισε ότι αν η Βόρεια Κορέα συμφωνήσει να πραγματοποιηθούν συνομιλίες, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη διαπραγματεύσεων, με όλες τις επιλογές ανοιχτές.
«Αν οι συνομιλίες αρχίσουν να επιλύουν το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας, πιστεύω ότι θα είναι ρεαλιστικά δύσκολο να καταστραφούν εντελώς οι πυρηνικές της ικανότητες, καθώς το πυραυλικό οπλοστάσιό της βρίσκεται σε ανεπτυγμένο στάδιο», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Moon.
Παράλληλα, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος πρόσθσε ότι εφόσον ξεκινήσουν συνομιλίες, «το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ανασταλεί και οι διαπραγματεύσεις θα μπορέσουν να συνεχιστούν με σκοπό την πλήρη αποπυρηνικοποίηση».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στον διάλογο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα τεθούν ποτέ ζητήματα που αφορούν τα ανώτατα συμφέροντα της Βόρειας Κορέας και την ασφάλεια του λαού της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης