Διεθνή

Χειραψία Trump και Putin στην σύνοδο κορυφής του APEC

tags :
Χειραψία Trump και Putin στην σύνοδο κορυφής του APEC
Η στιγμή της φωτογράφισης υπήρξε η πρώτη ευκαιρία για τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ να συναντηθούν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής
Ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump και ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin αντάλλαξαν χειραψία κατά την διάρκεια του γεύματος στην σύνοδο κορυφής των χωρών του APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας Ειρηνικού) παρότι ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση.
Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν χειραψία κατά την διάρκεια της φωτογράφισης των συμμετεχόντων στην σύνοδο κορυφής.
Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος έφθασε λίγο νωρίτερα στο σημείο της φωτογράφησης μαζί με άλλους ηγέτες και ανέβηκε στον βήμα που υπήρχε για τον σκοπό αυτό.
Ο D. Trump ήταν ένας από τους τελευταίους που προσήλθαν στον χώρο της φωτογράφισης και μόλις έφθασε στάθηκε στην δεξιά πλευρά από τον Ρώσο πρόεδρο.
Και οι δύο τους χαμογέλασαν και έδωσαν τα χέρια.
Ο D. Trump μάλιστα έβαλε φιλικά το χέρι του στον ώμο του Putin και οι δύο τους αντάλλαξαν κάποιες φράσεις.
Η στιγμή της φωτογράφισης υπήρξε η πρώτη ευκαιρία για τους προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ να συναντηθούν κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής, και αυτό επειδή στη συνεδρίαση των ηγετών του APEC που είχε προηγηθεί νωρίτερα, όπως επίσης και στην συνάντηση που είχαν με τα μέλη του Επιχειρηματικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump δεν παρευρίσκονταν.
Μετά την φωτογράφιση, οι ηγέτες των χωρών του APEC, προχώρησαν προς την διπλανή αίθουσα για να παρακαθίσουν στο γεύμα που τους παρέθεσε ο πρόεδρος του Βιετνάμ ως οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής του APEC.
Ωστόσο ο Putin και ο D. Trump κάθισαν σε διαφορετικά τραπέζια και έτσι δεν είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν την συνομιλία τους.
Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος, είχε ανακοινώσει ότι δεν είχε προγραμματισθεί να γίνει επίσημη συνάντηση επειδή δεν μπορούσε να εναρμονισθεί με τον πρόγραμμα που είχαν οι δύο ηγέτες κατά την διάρκεια της συνόδους κορυφής.
Σύμφωνα με την παράδοση των συνόδων κορυφής των χωρών μελών του APEC, η φωτογράφιση των αρχηγών κρατών και των συζύγων τους γίνεται με τους ηγέτες να φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας στην οποία διεξάγεται η σύνοδος κορυφής.
Αυτή την φορά στους ηγέτες δόθηκε να φορέσουν το παραδοσιακό μπλε πουκάμισο του Βιετνάμ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης