Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι μεγιστάνες του πετρελαίου από τις εκκαθαρίσεις στην Σαουδική Αραβία

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι μεγιστάνες του πετρελαίου από τις εκκαθαρίσεις στην Σαουδική Αραβία
Ambani και Kaiser μεταξύ μεγιστάνων πετρελαίου που επωφελούνται - Η περιουσία του Alwaleed βυθίζεται σε χαμηλό  5,5 ετών μετά την σύλληψή του
Η αντίδραση της αγοράς στην εκπληκτική επιδρομή εναντίον της διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία υπήρξε ένα δώρο για ορισμένους δισεκατομμυριούχους και μια κατάρα για άλλους.
Από τη νικήτρια πλευρά είναι οι πλουσιότεροι μεγιστάνες πετρελαίου. Οι τιμές  του αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών στις 6 Νοεμβρίου μετά τις συλλήψεις, ενισχύοντας, τη συνδυασμένη καθαρή αξία 21 πετρελαϊκών στον Δείκτη Bloomberg Billionaires κατά 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ομάδα απώλεσε κάποια από αυτά τα κέρδη την Τρίτη 7/11, καθώς το πετρέλαιο υποχώρησε.



Οι 21 μεγιστάνες, με επικεφαλής τον Mukesh Ambani της Ινδίας και τον αμερικανικό George Kaiser, αξίζουν συνολικά 188,7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Εν τω μεταξύ, η καθαρή αξία των επιχειρήσεων του κρατουμένου Σαουδάραβα επενδυτή πρίγκιπα  Alwaleed bin Talal βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδό 5,5 έτη ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης μετοχών του μεγαλύτερου δημόσιου περιουσιακού του στοιχείου της Kingdom Holding Co.



Ο πρίγκιπας, ο οποίος συνελήφθη το Σαββατοκύριακο μαζί με τουλάχιστον δυο άλλους δισεκατομμυριούχους της Σαουδικής Αραβίας, υποχώρησε 11 θέσεις στο Νο. 61 του δείκτη Bloomberg, με την καθαρή του αξία να πέφτει 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η περιουσία του εκτιμάται σήμερα στα 17 δισεκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το ήμισυ της αιχμής του τον Μάιο του 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης