Διεθνή

Αντίθετη η Ρωσία στο πλήρες εμπάργκο κατά της Β. Κορέας - Ποια είναι η εναλλακτική λύση

Αντίθετη η Ρωσία στο πλήρες εμπάργκο κατά της Β. Κορέας - Ποια είναι η εναλλακτική λύση
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov, τόνισε ότι πιστεύει στην πολιτική και διπλωματική επίλυση του ζητήματος
Την πλήρη αντίθεσή της απέναντι στο εμπάργκο κατά της Βόρειας Κορέας από τις υπόλοιπες χώρες εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (8/11) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergei Ryabkov.
Ειδικότερα, ο Ryabkov τόνισε ότι «δεν υποστηρίξαμε ποτέ την ιδέα ενός συνολικού εμπάργκου της Βόρειας Κορέας, όπως κάθε άλλη χώρα», προσθέτοντας ότι η Μόσχα πιστεύει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθούν με έναν «εντελώς διαφορετικό» τρόπο.
«Δεν υποστηρίξαμε τις πιέσεις, τις κυρώσεις ή το εμπάργκο», υπογράμμισε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση».
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μία πολιτική και διπλωματική λύση για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο», επανέλαβε ο Reyabkov.
Σημειώνεται ότι τα σχόλια του Ryabkov ήρθαν μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump, ο οποίος κάλεσε τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας με την Ρωσία, να εφαρμόσουν πλήρως τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και να υποβαθμίσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Πιονγιάνγκ.
Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, ο Trump και ο ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin, αναμένεται να συναντηθούν στη διάσκεψη κορυφής Ασίας-Ειρηνικού στο Βιετνάμ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και για τη Βόρεια Κορέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης