Διεθνή

Οι ΗΠΑ καλούν τον ΟΗΕ να δράσει εναντίον του Ιράν για την επίθεση με πύραυλο στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ καλούν τον ΟΗΕ να δράσει εναντίον του Ιράν για την επίθεση με πύραυλο στη Σαουδική Αραβία
Η αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley δήλωσε ότι οι πληροφορίες που εξέδωσε η Σαουδική Αραβία, έδειξαν ότι ο πυραύλος που πυροδοτήθηκε τον Ιούλιο ήταν ένας ιρανικός Qiam   
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, για την προμήθεια των αντάρτων του Houthis στην Υεμένη με πύραυλο που χτύπησε στη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο και ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να καταστήσουν την Τεχεράνη υπεύθυνη για παραβίαση δύο ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η αμερικανίδα πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley δήλωσε ότι οι πληροφορίες που εξέδωσε η Σαουδική Αραβία, έδειξαν ότι ο πυραύλος που πυροδοτήθηκε τον Ιούλιο ήταν ένας ιρανικός Qiam, τον οποίο περιέγραψε ως "είδος όπλου που δεν υπήρχε στην Υεμένη πριν από τη σύγκρουση".
Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες υποστηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, στοχεύουν τον Houthis για έναν πόλεμο που σκότωσε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους και προκάλεσε ανθρωπιστική καταστροφή σε μια από τις φτωχότερες χώρες της περιοχής.
Η Haley είπε ότι με την παράδοση όπλων στον Houthis, η Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά του Ιράν παραβίασε δύο ψηφίσματα για την Υεμένη και το Ιράν.
Είπε ότι ένας πυραύλος που κατέπεσε τη Σαουδική Αραβία το Σάββατο "μπορεί επίσης να είναι ιρανικής καταγωγής".
"Ενθαρρύνουμε τα Ηνωμένα Έθνη και τους διεθνείς εταίρους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να καταστήσουν το ιρανικό καθεστώς υπεύθυνο για αυτές τις παραβιάσεις", δήλωσε η Haley.
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η προσφορά ρουκετών από ιρανούς στην Υεμένη είναι μια πράξη "άμεσης στρατιωτικής επιθετικότητας" που θα μπορούσε να αποτελέσει πράξη πολέμου, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, παρατηρήσεις που αντικατοπτρίζουν τις αυξανόμενες πιέσεις μεταξύ Ριάντ και Τεχεράνης.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης