Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σύλληψη Alwaleed σηματοδοτεί εκκαθαρίσεις στην Σαουδική Αραβία - Ήταν μεγαλομέτοχος της Citigroup

tags :
Η σύλληψη Alwaleed σηματοδοτεί εκκαθαρίσεις στην Σαουδική Αραβία - Ήταν μεγαλομέτοχος της Citigroup
Γνωστός από τις συνεντεύξεις του στα διεθνή μέσα
Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της η επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding, παρά τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της.
Ο Alwaleed, από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη Σαουδική Αραβία και ιδιοκτήτης της εταιρείας συνελήφθη στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς
Η σαουδαραβική επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding ανακοίνωσε σήμερα (5/11) ότι έχει τη στήριξη της κυβέρνησης μετά την σύλληψη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της, του πρίγκιπα Alwaleed bin Talal ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη διάρκεια της νύχτας.
Ο Alwaleed, από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στη χώρα, είναι ένας από τους πολλούς πρίγκιπες, υπουργούς και πρώην υπουργούς, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς, δήλωσαν σήμερα στο Reuters δύο υψηλόβαθμοι σαουδάραβες αξιωματούχοι.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Kingdom Holding, έλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης και η εταιρεία θα συνεχίσει «να λειτουργεί κανονικά», σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.
Ο πρίγκιπας Alwaleed, ένας ανιψιός του βασιλιά Salman και εγγονός του ιδρυτή του βασιλείου των Saud, έχει μετοχές σε πολλές κολοσσιαίες πολυεθνικές, μεταξύ των οποίων και η Citigroup, η Twitter, η διαδικτυακή εταιρεία ταξί Lyft και η Time Warner.
Ο Σαουδάραβας πρίγκηπας έχει δώσει πολλές συνεντέυξεις στο Bloomberg και έγινε γνωστός από την θέση του στην Citigroup.
Έχει περάσει από την Ελλάδα και εξέτασε τις επενδύσεις στην χώρα μας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης