Διεθνή

Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το Κατάρ αυξήθηκαν 90% μετά το εμπορικό εμπάργκο

Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το Κατάρ αυξήθηκαν 90% μετά το εμπορικό εμπάργκο
Το Κατάρ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το Κατάρ κατά το πρώτο ενιάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το anadolu.
Ειδικότερα, η αξία των εξαγωγών ανέρχεται στο ποσό των 382 εκατ. δολαρίων, ενώ το διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος οι εξαγωγές έφτασαν τα 216 εκατ. δολάρια, έπειτα από το εμπάργκο που επέβαλαν στο Κατάρ χώρες του Περσικού Κόλπου.
Μάλιστα, οι εξαγωγές τροφίμων της Τουρκίας προς το Κατάρ αυξήθηκαν κατά 98%, στα 114 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα του 2016.
Ο τομέας της υδατοκαλλιέργειας και των ζωικών προϊόντων, βρίσκονται στην κορυφή των εξαγωγών με κέρδος 38 εκατ. δολάρια.
Μάλιστα, η παραγωγή τροφίμων στο Κατάρ ικανοποιεί το 10% του της εσωτερικής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές τροφίμων να αποτελούν το δυνατό «χαρτί» των Τούρκων.
Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το 2022 και θα χρειαστεί 150 δισ δολάρια για την κατασκευή έργων και υποδομών, με το 1/5 των 250 μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών να είναι τούρκικες.
Τέλος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τα οποία μαζί με τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν επέβαλλαν τα μέτρα για να απομονώσουν το Κατάρ, είπαν ότι οι κυρώσεις - τις οποίες αρνούνται να χαρακτηρίσουν ως εμπάργκο - μπορεί να κρατήσουν χρόνια, αν δεν δεχθεί το Κατάρ τις απαιτήσεις που πρόκειται να παρουσιάσουν σύντομα.
Το Κατάρ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, υποστηρίζει την αστάθεια της περιοχής και ότι έχει στενή σχέση με τον εχθρό τους, το Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης