Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Barzani απόχωρεί από την ηγεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν - Παραδόθησαν στο Ιράκ οι αγωγοί

Ο Barzani απόχωρεί από την ηγεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν - Παραδόθησαν στο Ιράκ οι αγωγοί
Ιράκ και Τουρκία οι κερδισμένοι των εξελίξεων
O Mασούντ Μπαρζανί αποχωρεί από την ηγεσία των αυτoνομιστών Κούρδων.
Παράλληλα οι Κούρδοι αποφάσισαν να παραδώσουν στους Ιρακινούς το στρατηγικό Fishkhabur, από το οποίο περνούν οι εξαγωγές πετρελαίου των αγωγών για το Τσευχάν στην Τουρκία.
"Μετά την 1η Νοεμβρίου δε θα ασκήσω τα δικαιώματά μου και αρνούμαι όποια επιμήκυνση της ηγεσίας", είπε ο 71χρονος Μπαρζανί σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο του Κουρδιστάν στην πρωτεύουσα Έρμπιλ.
"Το να αλλάξει ο νόμος για την  προεδρία του Κουρδιστάν ή η εκλογή προέδρου δεν είναι αποδεκτό",  είπε ο αρχιτέκτονας του δημοψηφίσματος της 25ης Σεπετεμβρίου, που ηγήθηκε των Κούρδων κατά την πρόσφατη ήττα από τους Ιρακινούς με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος των πετρελαιοποηγών.
"Δεν παίρνω πίσω το δημοψήφισμα και καλώ το Κοινοβούλιο  να ολοκληρώσει την αποστολή που ανέλαβε", δήλωσε ο αποχωρών Κούρδος ηγέτης.
Είναι προφανές ότι η ένταση εξομαλύνεται στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν με την κυέρνηση του Ιράκ να παίρνει τον έλεγχο των εξελίξεων αλλά και τον Ερντογάν μεγάλο κερδισμένο αφού από την αρχή είχε εναντιωθεί στο δημοψήφισμα.
Σε κάθε περίπτωση αναμένονται οι εξελίξεις γις τις δομές του νέου κουρδικού κράτους, που δείχνει να αποδυναμώνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης