Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ιρακινό Κουρδιστάν παγώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Επιχείρηση συμβιβασμού Μπαρζανί

Το ιρακινό Κουρδιστάν παγώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - Επιχείρηση συμβιβασμού Μπαρζανί
H ανακοίνωση αναφέρει επίσης την απόφαση για άμεση κατάπαυση του πυρός και διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια περιφέρεια
Παγώνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας η περιφερειακή κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν στην προσπάθειά της, όπως ανακοίνωσε, να εκτονώσει την ένταση που έχει προκληθεί με την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση αναφέρει επίσης την απόφαση για άμεση κατάπαυση του πυρός και διακοπή όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια περιφέρεια. 
Η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν καλεί σε ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στην Ερμπίλ και τη Βαγδάτη, ο οποίος θα βασίζεται στις συνταγματικές αρχές των δυο χωρών, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Κατά τον τρόπο αυτό εκτονώνεται ως ένα βαθμό η κρίση καθώς ο Μπαρζανί εκπροσωπώντας το KRG έκανε δηλώσεις, ότι σταματά όλες τις στρατιωτικές κινητοποιήσεις.
Η κινητικότητα που υπάρχει με άξονα το Ιράκ αλλά και την αναβολή των βουλευτικών εκλογών δείχνει να είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις.

Διαβάστε εδώ περισσότερα
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης