Διεθνή

Οι ρωσικές εταιρείες σχεδιάζουν να διευρύνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο Ιράκ

Οι ρωσικές εταιρείες σχεδιάζουν να διευρύνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στο Ιράκ
Η Rosneft μάλιστα πριν από τρεις μέρες δήλωσε ότι η πετρελαϊκή εταιρεία και το Ιρακινό Κουρδιστάν είχαν δηλώσει την έναρξη ενός έργου για τη λειτουργία πετρελαιαγωγού στην κουρδική αυτονομία
Ευρύτερες επιχειρήσεις σχεδιάζουν οι εταιρείες της Ρωσίας στο Ιράκ και πιο συγκεκριμένα στο Ιρακινό Κουρδιστάν σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov έπειτα από συνομιλίες του με τον ομόλογό του από το Ιράκ Ibrahim al-Jaafari.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο tass.com, ο κ. Lavrov τόνισε ότι: «Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, οι επιχειρήσεις μας ενδιαφέρονται και σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στο Ιρακινό Κουρδιστάν ειδικότερα, καθώς απολαμβάνει ένα ειδικό καθεστώς».
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο πετρελαϊκός κολοσσός της Rosneft και η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν είχαν καταλήξει σε μια σειρά από ορισμένες νομικά δεσμευτικές συμφωνίες που αφορούσαν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων, του εμπορίου
Η Rosneft μάλιστα πριν από τρεις μέρες δήλωσε ότι η πετρελαϊκή εταιρεία και το Ιρακινό Κουρδιστάν είχαν δηλώσει την έναρξη ενός έργου για τη λειτουργία πετρελαιαγωγού στην κουρδική αυτονομία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης