Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για κυρώσεις ΗΠΑ: Στόχος να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης

tags :
Putin για κυρώσεις ΗΠΑ: Στόχος να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης
Θέλουν η  Ευρώπη να αγοράζει το πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG) δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος
Upd Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά τη Ρωσίας αποσκοπούν στο να εκτοπίσουν τη Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης, ώστε η Ευρώπη να αγοράζει το πιο ακριβό αμερικανικό υγροποιημένο αέριο (LNG).
Την δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συνεδρία της Διεθνούς Λέσχης «Βαλντάι» (Vladai).
«Έτσι το πακέτο των κυρώσεων, που υιοθέτησε πρόσφατα το αμερικανικό Κογκρέσο, απροκάλυπτα έχει στόχο να εκτοπίσει την Ρωσία από τις ευρωπαϊκές ενεργειακές αγορές και να υποχρεώσει την Ευρώπη να καταναλώνει το πιο ακριβό υγροποιημένο αμερικανικό φυσικό αέριο, παρότι κι εκεί οι ποσότητες τους δεν επαρκούν», δήλωσε ο Putin σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλονται να παρεμποδισθούν τα έργα κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου νέων οδεύσεων, παρότι μια τέτοια διαφοροποίηση από λογιστική απόψεως είναι «πιο αποδοτική από οικονομικής απόψεως, πιο συμφέρουσα για την Ευρώπη, ενώ ενισχύει την ασφάλεια της».

Οι ΗΠΑ δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις συνθήκες για τα πυρηνικά και χημικά όπλα


Οι ΗΠΑ δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις συνθήκες για τα πυρηνικά και χημικά όπλα, δήλωσε σήμερα (19/10/2017) ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ο Putin δήλωσε ότι παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία σε παγκόσμια θέματα, οι ΗΠΑ έχουν επιδείξει έναν «εγωισμό» που είχε αγνοήσει τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας στον πυρηνικό τομέα.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση για μια σταδιακή μεταρρύθμιση των Ηνωμένων Εθνών.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα Ηνωμένα Έθνη σήμερα», δήλωσε ο Putin.
«Οι μεταρρυθμίσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητες, αλλά μπορούν να είναι μόνο σταδιακές», τόνισε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης