Διεθνή

«Όχι» από Καναδά και Μεξικό στις προτάσεις των ΗΠΑ για την εμπορική συμφωνία NAFTA

tags :
«Όχι» από Καναδά και Μεξικό στις προτάσεις των ΗΠΑ για την εμπορική συμφωνία NAFTA
Η Ουάσινγκτον πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ορισμένες σκληρές υποβολές   
Καναδική και μεξικανική κυβέρνηση θα απορρίψουν τις προτάσεις του Donald Trump για αναδιαμόρφωση της εμπορικής συμφωνίας Βορείου Αμερικής («NAFTA»), αλλά θα στηρίξουν την προσπάθεια διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό κανάλι CNBC.
Η επίσημη ανακοίνωση των δύο χωρών αναμένεται μέσα στην ημέρα.
Η Ουάσινγκτον πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ορισμένες σκληρές υποβολές, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των κανόνων προέλευσης για την αγορά οχημάτων στο 85%, από το σημερινό 62,5%, και την προσθήκη ρήτρας λήξης ισχύος, η οποία θα οδηγούσε στη λήξη της NAFTA κάθε πέντε χρόνια, εκτός εάν και οι τρεις χώρες συμφωνούσαν σε παράταση.
Μάλιστα, ο D. Trump απείλησε να τερματίσει την εμπορική συμφωνία αν ο Καναδάς και το Μεξικό δεν συμφωνήσουν με τα αιτήματά του.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας με τον Καναδά, και όχι με το Μεξικό.
Όπως υποστήριξαν οι αναλυτές, η αμερικανική κυβέρνηση, ουσιαστικά, προσπαθεί να σαμποτάρει τη NAFTA για να δικαιολογήσει την απόσυρση των Η.Π.Α. από τη συμφωνία...
Από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η αυτοκινητοβιομηχανία θα πληγεί περισσότερο, καθώς τα οχήματα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% των αμερικανικών εξαγωγών στον Καναδά και το 22% των εξαγωγών στο Μεξικό.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης