Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Έπεσε η Ράκα, η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Έπεσε η Ράκα, η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράκα έλαβαν τέλος. Η πόλη έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τάλαλ Σέλο
Μετά από μήνες σφοδρών μαχών, το αυτοαποκαλούμενο "Ισλαμικό Κράτος" έχασε την... πρωτεύουσά του, την Ράκα. Πλέον η πόλη είναι εξ΄ ολοκλήρου στα "χέρια" των Συριακών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.
Η πτώση της Ράκα, που ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), συνιστά τεράστια υποχώρηση για την τζιχαντιστική οργάνωση . Τον τελευταίο καιρό έχουν χάσει πολλές περιοχές στην Συρία και στο Ιράκ.
«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράκα έλαβαν τέλος. Η πόλη έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τάλαλ Σέλο, εκπρόσωπος αυτής της συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών που εισήλθε στις αρχές Ιουνίου στη βόρεια πόλη της εμπόλεμης χώρας.
«Όλα τελείωσαν στη Ράκα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εκτεταμένες επιχειρήσεις για την εξάλειψη ενδεχόμενων πυρήνων και την αποναρκοθέτηση της πόλης», προσέθεσε.
Σήμερα οι Συριακές Δυνάμεις ανακατέλαβαν ένα νοσοκομείο και ένα δημοτικό στάδιο στο κέντρο της Ράκα, τα δύο τελευταία καταφύγια στα οποία είχαν περιχαρακωθεί δεκάδες ξένοι τζιχαντιστές.
Από τη μάχη για την ανακατάληψη της Ράκα, σκοτώθηκαν 3.250 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 1.130 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μεταξύ αυτών και 270 παιδιά νεκρά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης