Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαγόρευση επενδύσεων και εξαγωγών πετρελαίου στη Β. Κορέα αποφάσισε η ΕΕ

Απαγόρευση επενδύσεων και εξαγωγών πετρελαίου στη Β. Κορέα αποφάσισε η ΕΕ
Μείωση του ποσού των προσωπικών εμβασμάτων και προσθήκη 3 προσώπων και 6 φορέων στη λίστα των κυρώσεων
Νέα αυτόνομα μέτρα κατά της Βόρειας Κορέας ενέκρινε σήμερα (16/10/2017) το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, προκειμένου να αυξήσει περαιτέρω την πίεση προς την Πιονγκγιάνγκ να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, δεδομένης της συνεχιζόμενης απειλής που θέτει για τη διεθνή ειρήνη και την σταθερότητα.
Τα εν λόγω μέτρα συμπληρώνουν και ενισχύουν τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ έχουν άμεση ισχύ.
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ συζήτησε σήμερα την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και ιδίως τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, σε παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ειδικότερα, τα νέα μέτρα της ΕΕ περιλαμβάνουν μια πλήρη απαγόρευση των επενδύσεων της ΕΕ στη ΛΔΚ σε όλους τους τομείς.
Η απαγόρευση περιοριζόταν προηγουμένως στις επενδύσεις στον κλάδο των πυρηνικών και των συμβατικών όπλων, στους τομείς της μεταλλουργίας, διύλισης και χημείας, της μεταλλουργίας και της αεροδιαστημικής.
Επίσης, περιλαμβάνει μια πλήρη απαγόρευση της πώλησης προϊόντων διυλισμένου πετρελαίου και αργού πετρελαίου στη ΛΔΚ.
Αυτές οι εξαγωγές υπόκειντο απλά σε ορισμένους περιορισμούς σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών της 11ης Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, στα μέτρα περιλαμβάνεται μια μείωση του ποσού των προσωπικών εμβασμάτων που μεταφέρονται στη Βόρεια Κορέα, από 15.000 σε 5.000 ευρώ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των παράνομων προγραμμάτων πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.
Επιπλέον, προκειμένου να εξαλειφθούν τα εμβάσματα προς τη ΛΔΚ, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να μην ανανεώσουν τις άδειες εργασίας για τους υπηκόους της ΛΔΚ που είναι παρόντες στην επικράτειά τους, εκτός από τους πρόσφυγες και άλλα πρόσωπα που απολαύουν διεθνούς προστασίας.
Το Συμβούλιο πρόσθεσε επίσης τρία πρόσωπα και έξι φορείς που υποστηρίζουν τα παράνομα προγράμματα στους καταλόγους των ατόμων που υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 41 άτομα και 10 οντότητες.
Οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν επίσης να υποστηρίξουν ενεργά την ισχυρή εφαρμογή όλων των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης