Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το 2018, σύμωνα με την ΙΕΑ

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το 2018, σύμωνα με την ΙΕΑ
Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017, για να μετριαστεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018, εκτιμά η ΙΕΑ
Τις εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας παρουσίασε το Reuters, τονίζοντας ότι η παγκόσμια προσφορά και ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα ισορροπήσει το 2018, καθώς η κατανάλωση θα συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό των αποθεμάτων των καυσίμων.
Ειδικότερα, η ΙΕΑ στη μηνιαία της έκθεση αναφέρει ότι εξακολουθεί να εκτιμά πως η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017, για να μετριαστεί στα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018.
Τον Αύγουστο, τα εμπορικά αποθέματα στις βιομηχανοποιημένες χώρες μειώθηκαν κατά 14,2 εκατ. βαρέλια, στα 3,015 δισ. βαρέλια, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλεόνασμα 170 εκατ. βαρελιών πάνω από τον μέσο όρο πενταετίας, αναφέρει στην έκθεσή της η ΙΕΑ.
Ωστόσο, προειδοποιεί πως τα νούμερα αυτά υποδηλώνουν πως μπορεί να υπάρξει αύξηση των αποθεμάτων το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους, κάτι που σημαίνει πως δεν συμφέρει τον ΟΠΕΚ και τους εταίρους του να μην τηρήσουν τη συμφωνία τους για περιορισμό της προμήθειας πετρελαίου.
Η ΙΕΑ αναμένει η ζήτηση για το πετρέλαιο του ΟΠΕΚ να αυξηθεί στα 32,98 εκατ. βαρέλια ημερησίως το δ’ φετινό τρίμηνο και στη συνέχει να μειωθεί στα 31,87 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο τρίμηνο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης