Διεθνή

Νέες καταγγελίες Trump για την «κακή συμφωνία» με το Ιράν

Νέες καταγγελίες Trump για την «κακή συμφωνία» με το Ιράν
Βάσει νόμου, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει το Κογκρέσο ανά 90 ημέρες εάν το Ιράν τηρεί τη συμφωνία
Την πολύ κακή συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα κατήγγειλε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την τελική της τύχη.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News υποστήριξε, αναφερόμενος στο κείμενο που υπέγραψαν η Τεχεράνη και οι μεγάλες δυνάμεις το 2015 με σκοπό να εξασφαλιστεί ο ειρηνικός και πολιτικός χαρακτήρας του ιρανικού προγράμματος πυρηνικής ενέργειας με αντάλλαγμα τη σταδιακή άρση των κυρώσεων, ότι αυτή ήταν η χειρότερη συμφωνία που έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι σύντομα θα δούμε τι θα γίνει σχετικά με το θέμα και ποια θα είναι η απόφασή του σχετικά με την τύχη της συμφωνίας. 
Βάσει νόμου, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει το Κογκρέσο ανά 90 ημέρες εάν το Ιράν τηρεί τη συμφωνία και άρα η άρση των κυρώσεων υπηρετεί πράγματι το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.
Μέχρι τώρα ο Τrump επαλήθευε την τήρηση της συμφωνίας αλλά τώρα που εκπνέει αυτή η προθεσμία, την Κυριακή, αναμένεται να μην το κάνει.
Αυτό θα σημαίνει ότι το Κογκρέσο, θα πρέπει μέσα σε 60 ημέρες να αποφασίσει εάν θα επιβληθούν εκ νέου οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν που έχουν αρθεί, ενώ θα δημιουργήσει τεράστια αβεβαιότητα όσον αφορά το μέλλον αυτής της συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης