Διεθνή

B. Κορέα: Ο Trump άναψε το «φυτίλι» του πολέμου - Με «χαλάζι φωτιάς» θα πληρώσουν οι ΗΠΑ

B. Κορέα: Ο Trump άναψε το «φυτίλι» του πολέμου - Με «χαλάζι φωτιάς» θα πληρώσουν οι ΗΠΑ
Το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας δεν πρόκειται να αποτελέσει θέμα συζήτησης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, «άναψε το φυτίλι του πολέμου» με τη Βόρεια Κορέα και η χώρα του θα πληρώσει με «ένα χαλάζι φωτιάς», φέρεται να δήλωσε σήμερα (11/10/2017) ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών, όπως μετέδιδε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass».
Οι εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αναφορικά με τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και πυραύλων της Πιονγιάνγκ.
Μιλώντας στο «Tass», ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, δήλωσε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και δεν πρόκειται να αποτελέσει θέμα συζήτησης.
«Με την επιθετική και παράλογη δήλωσή του στα Ηνωμένα Έθνη, ο Trump, μπορεί να πει κάποιος, έχει ανάψει το φυτίλι ενός πολέμου εναντίον μας», δήλωσε ο Ri.
«Πρέπει να διευθετήσουμε τo τελικό σκορ, μόνο με ένα χαλάζι φωτιάς και όχι λόγια», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Έχουμε σχεδόν φτάσει στο τελευταίο σημείο του ταξιδιού προς τον τελικό στόχο μας - να επιτύχουμε μια πραγματική ισορροπία εξουσίας με τις ΗΠΑ», συνέχισε.
«Η κύρια θέση μας είναι ότι ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιεσδήποτε συνομιλίες στις οποίες τα πυρηνικά μας όπλα θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων», τόνισε ο βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης