Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Καταθέτες εγκαταλείπουν τις τράπεζες της Καταλονίας

Reuters: Καταθέτες εγκαταλείπουν τις τράπεζες της Καταλονίας
Εκπρόσωπος της Caixabank δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει φυγή καταθέσεων και ότι η πλειοψηφία των πελατών αποφάσισε να διατηρήσει τα χρήματά του στις καταλανικές τράπεζες
Τις καταθέσεις τους αποσύρουν από τις τράπεζες της Καταλονίας κάποιοι από τους πελάτες των τραπεζών, υπό τον φόβο της απόσχισης.
Σύμφωνα με το Reuters, μερίδα καταθετών μεταφέρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες άλλων περιφερειών της Ισπανίας, με στόχο να διαφυλάξει τις καταθέσεις, σε περίπτωση μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας και εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην πόλη Fraga η οποία βρίσκεται στη γειτονική Αραγονία, δεκάδες πελάτες των Caixabank και BBVA περίμεναν στις ουρές τη Δευτέρα για να ανοίξουν νέους καταθετικούς λογαριασμούς.
Εκπρόσωπος της Caixabank δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει φυγή καταθέσεων και ότι η πλειοψηφία των πελατών αποφάσισε να διατηρήσει τα χρήματά του στις καταλανικές τράπεζες.
Η BBVA, η οποία εδρεύει στο Μπιλμπάο και εξαγόρασε πολλές καταλανικές τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης και έχει καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Καταλονία μετά την Caixabank, αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης