Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κάλεσμα του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου

Το κάλεσμα του ΟΠΕΚ στις ΗΠΑ για τη μείωση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου
Οι ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρουν μια κοινή λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου
Κάλεσμα προς τους Αμερικανούς παραγωγούς πετρελαίου απηύθυνε ο Γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohhamed Barkindo με στόχο να βοηθήσουν από την πλευρά τους να περιορισθεί η παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι: «Καλούμε τους φίλους μας να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί με όλη τη σοβαρότητα που απαιτείται».
Μιλώντας στο Φόρουμ Ενέργειας που διεξήχθη στο Νέο Δελχί της Ινδίας, ο Barkindo υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ συμφώνησαν ότι πρέπει να βρουν μια κοινή λύση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μια σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου.
Εν τω μεταξύ το CNBC, αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία που θεωρείται ο παγκόσμιος κολοσσός παραγωγής πετρελαίου, προχώρησε σε περικοπές των παραδόσεων του αργού πετρελαίου για τον Νοέμβριο, που φτάνουν τα 560.000 βαρέλια την ημέρα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τη δέσμευση που υπογράφηκε έτσι ώστε να μειωθεί ο εφοδιασμός του πετρελαίου υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ.
Κλείνοντας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ επισήμανε την Κυριακή ότι ο ΟΠΕΚ και οι υπόλοιποι παραγωγοί πετρελαίου ενδέχεται να προχωρήσουν σε ορισμένα έκτακτα μέτρα το 2018 νια να εξισορροπήσει η αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης