Διεθνή

ΟΠΕΚ: Απαιτούνται έκτακτα μέτρα για τη μείωση της υπερβάλλουσας προσφοράς πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Απαιτούνται έκτακτα μέτρα για τη μείωση της υπερβάλλουσας προσφοράς πετρελαίου
Η σύμβαση λήγει τον Μάρτιο και οι παραγωγοί πετρελαίου συζητούν το κατά πόσον θα επεκταθούν αργότερα στο έτος
Οι παραγωγοί πετρελαίου επιτυγχάνουν εκ νέου εξισορρόπηση της υπερπροσφοράς, αν και ίσως χρειαστεί να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να διατηρήσουν την ανάκαμψη έως το 2018, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohhamed Barkindo, σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία διεξάγουν σήμερα διαβουλεύσεις μεταξύ του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και άλλων μεγάλων προμηθευτών σχετικά με το μέλλον της συμφωνίας τους για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε ο Barkindo την Κυριακή στο Νέο Δελχί.
Η σύμβαση λήγει τον Μάρτιο και οι παραγωγοί πετρελαίου συζητούν το κατά πόσον θα επεκταθούν αργότερα στο έτος.
"Υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση ότι, πρώτον, η διαδικασία επανεξισορρόπησης βρίσκεται σε εξέλιξη", δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Ινδό υπουργό πετρελαίου Dharmendra Pradhan.
"Δεύτερον, για να το διατηρήσουμε αυτό το επόμενο έτος, ίσως χρειαστεί να ληφθούν κάποια έκτακτα μέτρα για να αποκατασταθεί αυτή η σταθερότητα σε βιώσιμη βάση’’ συμπλήρωσε ο Barkindo.
Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Suhail Al Mazrouei δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι η επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ θα οδηγήσει σε συναίνεση μεταξύ της ομάδας και των εταίρων της από τον ΟΠΕΚ που θα συμβάλουν στην εξισορρόπηση της αγοράς το 2018.
Οι περικοπές στην παραγωγή οδήγησαν σε μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και καλύτερη ισορροπία στην αγορά πετρελαίου, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης