Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Ελπίζω ο Trump να λάβει «ισορροπημένη» απόφαση για το Ιράν

Lavrov (Ρωσία): Ελπίζω ο Trump να λάβει «ισορροπημένη» απόφαση για το Ιράν
Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν δέχθηκε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων εναντίον του
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov εξέφρασε την ελπίδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να λάβει μια «ισορροπημένη» απόφαση σχετικά με τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί στην τρέχουσα μορφή της και φυσικά η συμμετοχή των ΗΠΑ θα είναι σημαντικός παράγοντας προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Lavrov.
Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός χαρακτήρισε «φήμες» τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τrump σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.
Βάσει της συμφωνίας, το Ιράν δέχθηκε να περιορίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των περισσότερων διεθνών κυρώσεων εναντίον του.
Ο Τrump αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα αν θα επικυρώσει ή όχι τη συμφωνία αυτή, επεσήμανε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου χθες Πέμπτη.
Αν ο Αμερικανός Πρόεδρος αρνηθεί να την επικυρώσει, το Κογκρέσο θα πρέπει σε διάστημα 60 ημερών να αποφασίσει αν θα επιβληθούν ξανά στην Τεχεράνη οι κυρώσεις που έχουν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης