Διεθνή

Trump: Το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα

Trump: Το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα σε έξι μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει πολύ σύντομα την απόφασή του για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρησή της.
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων στον Λευκό Οίκο.
«Το ιρανικό καθεστώς υποστηρίζει την τρομοκρατία και εξάγει βία, αιματοχυσία και χάος σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Για αυτό πρέπει να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα και στις φιλοδοξίες απόκτησης πυρηνικών όπλων του Ιράν. Δεν τήρησαν το πνεύμα της συμφωνίας τους», πρόσθεσε.
Στην ερώτηση σχετικά με την απόφαση που αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρηση της συμφωνίας, ο Τραμπ απάντησε ότι «θα ακούσετε νέα για το Ιράν πολύ σύντομα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης