Διεθνή

Iστορική επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλέα στην Μόσχα για το πετρέλαιο και τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Iστορική επίσκεψη του Σαουδάραβα βασιλέα στην Μόσχα για το πετρέλαιο και τις γεωπολιτικές ισορροπίες
Ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih τόνισε ότι η χώρα θα παραμείνει αφοσιωμένη στις περικοπές της παραγωγής της
Μια ιστορική επίσκεψη στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει ο Σαουδάραβας βασιλιάς Salman bin Abdulaziz, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, επιδιώκει μια συμφωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, για την παράταση μιας συμφωνίας που περιορίζει τις προμήθειες πετρελαίου.
Το Bloomberg επισημαίνει ότι το ταξίδι στη Μόσχα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς υπογραμμίζεται την μετατόπιση της στρατηγικής της Σαουδικής Αραβίας, δεδομένου ότι επιρροή της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή έχει αυξηθεί
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov υπογράμμισε σε εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας, ότι:«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εποχιακή συνάντηση θα φέρει τη συνεργασία μας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο».
Τέλος, «Η Σαουδική Αραβία αρέσκεται να διαφοροποιεί τις σχέσεις της και να μην στηρίζεται σε ένα μοναδικό σύμμαχο, ειδικά σε μια εποχή που οι ΗΠΑ απέδειξαν πείτρανα ότι δεν αποτελούν ένα αξιόπιστο σύμμαχο» είπε μεταξύ άλλων ο Khaled Batarfi, καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας.
Επιπλέον, τη θέση ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας για την παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου βοήθησαν στη σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς διατύπωσε σήμερα (5/10) ο υπουργός Ενέργειας της δεύτερης, Khalid al-Falih, κατά τη διάρκεια του ετήσιου ενεργειακού συνεδρίου στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο σαουδάραβας υπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες βοήθησαν να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της συμφωνίας ΟΠΕΚ, η οποία ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2018 και έχει ως στόχο τη μείωση των αποθεμάτων παγκοσμίως.
«Θα παραμείνουμε αφιοσιωμένοι στις περικοπές της παραγωγής πετρελαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο al-Falih, ενθαρρύνοντας παράλληλα και τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία να πράξουν το ίδιο.
Επιπλέον, ο ίδιος καλωσόρισε τη συμβολή του αμερικανικού σχισθολιθικού στα αποθέματα πετρελαίου, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για το αργό αυξάνονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης