Διεθνή

Τουρκία και Ιράν τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν

Τουρκία και Ιράν τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν
Oι ΗΠΑ έχουν εναντιωθεί στο δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το μια κίνηση αποσταθεροποίησης, σε μια στιγμή όπου όλες οι πλευρές στην περιοχή εξακολουθούν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ali Khamenei δήλωσε την Τέταρτη 4 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στην Τεχεράνη, ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να αποτρέψουν το Ιρακινό Κουρδιστάν από το να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του, όπως μετέδωσε η κρατική ιρακινή τηλεόραση.
«Η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στο δημοψήφισμα» τόνισε ο Khamenei.
Όπως υποστήριξε, οι ΗΠΑ και ξένες δυνάμεις σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο κράτος, σαν το Ισραήλ, στην Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο Κουρδιστάν.
«Η Αμερική και το Ισραήλ επωφελούνται από το δημοψήφισμα.
Θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο Ισραήλ στην περιοχή.
Η ψηφοφορία για την απόσχιση του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι μια πράξη προδοσίας ενάντια σε ολόκληρη την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Το Ισραήλ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο δημοψήφισμα, αλλά καλωσόρισε την ψήφο των Κούρδων υπέρ της ανεξαρτησίας.
Οι ΗΠΑ έχουν εναντιωθεί στο δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το μια κίνηση αποσταθεροποίησης, σε μια στιγμή όπου όλες οι πλευρές στην περιοχή εξακολουθούν να πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τεχεράνη με τον ιρανό πρόεδρο Hassan Rouhani, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα λάβει αυστηρότερα μέτρα σε αντίποινα για το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης