Διεθνή

Νέες απειλές Β. Κορέας: Θα δημιουργήσουμε πυρηνικά σύννεφα πάνω από την Ιαπωνία

Νέες απειλές Β. Κορέας: Θα δημιουργήσουμε πυρηνικά σύννεφα πάνω από την Ιαπωνία
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, τόνισε ότι η πίεση είναι απαραίτητη προκειμένου η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα προγράμματα πυρηνικών κια βαλλιστικών πυραύλων της
Σε νέες απειλές κατά της Ιαπωνίας προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με αφορμή την έκκληση του Τόκιο για μεγαλύτερη πίεση απέναντι στην Πιονγιάνγκ, τονίζοντας ότι θα δημιουργήσει «πυρηνικά σύννεφα» πάνω από τη γειτονική χώρα.
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η Πιονγιάνγκ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των ιαπωνικών αρχών ως «τρελή», ενώ κατηγόρησε τόσο το Τόκιο όσο και την Ουάσινγκτον ότι «εντείνουν την κατάσταση στη χερσόνησο» αντιδρώντας στις ενέργειες του καθεστώτος.
«Η αύξηση των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο αποτελεί μία πράξη αυτοκτονίας που θα δημιουργήσει πυρηνικά σύννεφα στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του KCNA.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, «το ιαπωνικό αρχιπέλαγος θα κατακλυστεί άμεσα στις φόγες», ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να «βυθίσει» την Ιαπωνία, η οποία «δε χρειάζεται πλέον να υπάρχει κοντά μας».
Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, τόνισε ότι η πίεση είναι απαραίτητη προκειμένου η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει όλα τα προγράμματα πυρηνικών κια βαλλιστικών πυραύλων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης